Карантин через сказ запровадили у громаді на Тернопільщині

Фото ілюстративне з мережі Інтернет

У селах на Тернопільщині запровадили карантин через сказ. До списку населених пунктів, у яких діє обмеження, входять Яблунів Чортківського району та сіл Сухостав, Майдан, Тудорів, Оришківці Копичинецької територіальної громади, – розповів Суспільному начальник відділу протиепізоотичної роботи Держпродспоживслужби Василь Яциник. Про це пише “Файне місто“.

Минулого тижня у Чортківському районі виявили труп лисиці, хворої на сказ. 20 липня відбулося засідання Державної надзвичайної протиепізоотичної комісії Чортківської райдержадміністрації. В населених пунктах запроваджено карантинні заходи, щоб ліквідувати вогнище сказу. Їх проводитиме Гусятинська державна лікарня ветеринарної медицини.

Працівники проводять дезінфекцію господарського двору місцевого жителя села Яблунів, де виявили лисицю, хвору на сказ. Дезінфікують також місце спалювання та закопування рештків лисиці. У Яблуневі та прилеглих селах, а саме: Сухостав, Майдан, Тудорів, Оришківці, проводять облік собак і котів, також вакцинують їх від сказу, – розвів Василь Яциник.

За його словами, карантинні обмеження скасують через два місяці з дня останнього випадку захворювання тварин на сказ.

Читайте також: Правоохоронці припинили діяльність наркосиндикату на території Тернопільщини (Фото)

Exit mobile version