П’яному водію на Тернопільщині загрожує до 4-ьох років позбавлення волі

Фото: мережа Інтернет

Хабарем чоловік намагався вирішити питання непритягнення його до адміністративної відповідальності за керування транспортом у стані алкогольного сп’яніння. Про це повідомляє Файне місто з посиланням на ГУ Нацполіції в Тернопільській області.

Правоохоронці отримали повідомлення про те, що житель села Ворвулинці, котрого зупинили за порушення правил дорожнього руху і під час спілкування з ним був відчутний різкий запах алкоголю, кинув до службового авто 100 американських доларів. Таким чином водій намагався уникнути відповідальності.

Коли ж патрульні продовжили складання адмінпротоколу за керування транспортом у нетверезому стані, водій вирішив «доплатити» ще 3000 гривень. Факти надання неправомірної вигоди були задокументовані.

Відомості внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань за статтею 369 Кримінального кодексу — надання неправомірної вигоди службовій особі. Санкція статті передбачає покарання у вигляді штрафу від п’ятисот до семисот п’ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або обмеженням волі на строк від двох до чотирьох років, або позбавленням волі на той самий строк. Адміністративний протокол за керування транспортним засобом у стані алкогольного сп’яніння – стаття 130 КУпАП – на водія теж складено.

Читайте також: На Тернопільщині пенсіонерка віддала всі гроші шахраям попри вмовляння перехожих та поліціянтів 

Exit mobile version