Шахраї під виглядом Червоного Хреста діють на Тернопільщині

Фото: Файне місто

У Тepнопільcькій облacті peєcтpують випaдки шaхpaйcтвa під виглядом пpaцівників Товapиcтвa Чepвоного Хреста. Аферисти відвідують довірливих людей та збирають їхні персональні дані. Про це повідомляє Файне місто з посиланням на Тернопільську обласну організацію Товариства Червоного Хреста України.

Згідно інформації відомства, під виглядом співробітників Товариства Червоного Хреста України невідомі особи відвідують людей з соціально вразливих груп населення та збирають їхні персональні дані. Таким чином зловмисники можуть отримати доступ до банківських карток, фінансів громадян та їхніх паспортних даних.

Про свої візити представники Товариства Червоного Хреста України завчасно повідомляють керівництво об’єднаної територіальної громади, в якій збиратимуть необхідну інформацію та заздалегідь зв’язуються з окремими людьми, яких планують відвідати. У співробітників Товариства Червоного Хреста України завжди при собі є службове посвідчення, яке засвідчує особу та її посаду в організації, — повідомляє Товариство.
Фото: Тернопільська обласна організацію Товариства Червоного Хреста України

Запам’ятайте, якщо до Вас прийшов представник Товариства Червоного Хреста України, він зобов’язаний показати своє службове посвідчення. Також він має назвати мету візиту та надати інформацію чи його дії узгоджені з представниками місцевої влади.

Читайте також: Мешканка Тернопільщини потрапила “на гачок” шахраїв, які видають себе за ООН

Exit mobile version