Взяла 53 тис грн хабаря за вступ: підозрюється викладачка тернопільського вишу (Фото)

Фото: Тернопільська обласна прокуратура

Тpи тиcячi дoлapiв зa нaвчaння у вишi вимaгaлa в aбiтуpiєнтa дoцeнткa кaфeдpи oднoгo iз нaвчaльних зaклaдiв Тepнoпoля. Жiнку пiд чac oтpимaння нeпpaвoмipнoї вигoди зaтpимaли пpaвooхopoнцi. Про це повідомляє Файне місто з посиланням на Тернопільську обласну прокуратуру.

За даними слідства, доцентка однієї з кафедр Західноукраїнського національного університету, яка включена до складу приймальної комісії до бакалаврату, брала від абітурієнтів кошти за допомогу у вступі до університету. Свої послуги жінка оцінювала по-різному. Ціни коливалися від 15-ти до 112-ти тисяч гривень.

В одного абітурієнта підозрювана вимагала 3000 доларів США за зарахування на перший курс. Вона переконала вступника для початку перерахувати 11 тисяч гривень на картковий рахунок. За ці гроші жінка обіцяла вплинути на інших службових осіб, причетних до вступної компанії у виші.

Іншому абітурієнту викладачка пообіцяла зарахування на бюджетну форму навчання за 42 тис грн. Під час отримання хабаря її й затримали правоохоронці в одному з ресторанів Тернополя.

Жінку затримали відповідно до статті 208 КПК України. Тернополянці уже оголосили підозру згідно з частиною 3 статті 368 (Прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою) ККУ.

Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від п’яти до десяти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років, з конфіскацією майна. Вирішується питання про обрання їй запобіжного заходу. Триває слідство.

Читайте також: Пенсіонер з Тернополя віддав шахраям понад півмільйона гривень 

Exit mobile version