Град та сильний вітер наробили лиха на Тернопільщині (Фото/Відео)

Град на Чортківщині // Фото: Роман Василик

Вчора Тернопільщиною пронеслась негода. Сильний вітер, злива та град валили дерева, зносили дахи та нищили городину. У багатьох населених пунктах відсутнє електропостачання. Про це пише Файне місто.

Фото та відео наслідків стихії публікували мешканці Тернопільщини та місцева влада

На автодорозі Н-18 Івано-Франківськ-Бучач-Тернопіль, на відрізку дороги від села Нові Петликівці до села Зелена повалені дерева перекрили рух. Про це повідомило ГУ ДСНС України в Тернопільській області. Відео з місця подій опублікував екс-нардеп Михайло Апостол.

У Чорткові та Копичинцях випав град розміром з перепелине яйце. Фото публікують користувачі соцмереж.

Дахи зірвано або пробито, вікна вибито, дерева попадали на дорогу або електролінію. Автомобілі пошкоджено. Град падав під кутом, тому оббиті багато фасадів будинків. Майже усі люди зазнали шкоди, — повідомив міський голова Копичинців Богдан Келічавий.

В Копичинецькій громаді утворили оперативний штаб з ліквідації наслідків негоди. Сьогодні комісія міської ради розпочне прийом заяв на обстеження господарств та будинків для фіксації завданих негодою наслідків. Про це написали на сторінці Копичинецької міської ради.

У селі Звиняч, що на Чортківщині, град побив городину, а сильний вітер повалив дерева. Світлини та відео опублікувала місцева мешканка Тетяна Яблонь.

Також на Чортківщині стихійне лихо пошкодило покрівлі 103-ьох будівель.

Станом на 07:00 26 липня відсутнє електропостачання у 35-ти населених пунктах області. Зокрема, світла немає на Зборівщині, Гусятинщині, у Бучацькій, Чортківській і Теребовлянській громадах

Читайте також: Без реконструкції дощового колектора по вул.Грушевського центральну частину Тернополя може затопити

Exit mobile version