На Тернопільщині знайшли артефакти, яким майже 4 тисячі років (Фото)

Фото: Чортківська міська рада

Неподалік Чорткова місцевий житель знайшов справжній скарб – 17 бронзових браслетів періоду пізньої бронзи (центральноєвропейське виробництво) та сокиру із міді, яку використовували у військових цілях. Про це пише Файне місто з посиланням на Чортківську міську раду.

Сьогодні до Чорткова завітали представники та археологи Національного музею історії України, щоб оглянути знайдені артефакти.

Виявив цінну знахідку пан Геннадій. Чоловік родом із Маріуполя, переїхав на Чортківщину ще у 2015 році. Знайшовши таку річ, зрозумів, що це знахідка великого масштабу. Він вирішив віддатизнайдені речі на зберігання державі. Спершу чоловік вийшов на контакт із чортків’янкою Наталею Горячою, яка була головним комунікатором із істориками та археологами. Вона зв’язалась із Національним музеєм історії України.

Зі слів археологів, такі браслети і сокиру вже знаходили на теренах нашої країни раніше, але таку кількість цінностей в одному місці бачать вперше. Спеціалісти виїжджали на місце знахідки скарбу, оформили всі відповідні акти.

Представники Національного музею історії України зазначили, що дана знахідка стане цінним поповненням їхньої колекції. Артефакти експонуватимуться у Києві вже на черговій виставці у середині серпня, що буде приурочена до Дня археолога.

Читайте також: Тернополян запрошують подати пропозиції для нової зірки на «Алеї Зірок» 

Exit mobile version