Незаконно зрубали дерев на понад 14 млн грн: судитимуть посадовця Тернопільської ОДА (Фото)

Фото: Тернопільська обласна прокуратура

На Тернопільщині судитимуть посадовця облдержадміністрації, якого обвинувачують у безпідставній видачі лісорубних квитків. Такі дії в результаті призвели до незаконних рубок на понад 14,7 мільйонів гривень. Про це пише Файне місто з посиланням на Тернопільську обласну прокуратуру.

Прокурори Спеціалізованої екологічної прокуратури скерували до суду обвинувальний акт щодо заступника керівника одного із структурних підрозділів Тернопільської обласної державної адміністрації. Його обвинуватили у неналежному виконанні обов’язків, що призвело до збитків екології (ч. 2 ст. 367 КК України).

За даними слідства, посадовець упродовж серпня-грудня 2018 року протиправно видав суб’єкту господарювання лісорубні квитки на вирубку дерев у лісозахисних насадженнях автомобільних доріг місцевого значення Кременець-Дунаїв та Ланівці-Теофіполь – Москалівка. Через його незаконні дії зрубано понад 500 дерев, чим завдано шкоду на суму понад 14,7 млн грн.

Досудове розслідування здійснювали слідчі СУ ГУНП в Тернопільській області. З метою відшкодування вищевказаної шкоди у кримінальному провадженні до суду подано цивільний позов.

Читайте також: Понад 100 патронів незаконно зберігав житель Тернопільщини

Exit mobile version