У Зарваниці зібрались тисячі вірян, аби помолитись за мир в Україні (Фото)

Фото: Тернопільсько-Зборівська архиєпархія УГКЦ

Цими днями, 15-16 липня, на Тернопільщині триває Всеукраїнська проща до Зарваниці. У Марійському духовному центрі зібрались тисячі вірян, аби помолитись за перемогу та мир в Україні, – пише “Файне місто” із посиланням на Тернопільсько-Зборівську архиєпархію УГКЦ.

Особливий день для кожного віруючого у році, коли спільно звертаємося з молитвою до Пресвятої Богородиці і просимо святого Покрову над українським народом, – йдеться у повідомленні.

Очолює Святу Літургію Глава і Отець УГКЦ Блаженніший Святослав. Він закликав усіх присутніх і тих, хто не зміг долучитись до прощі, до спільної молитви, особливо з українських воїнів та членів їхніх родин.

Розпочалася проща із зустрічі української молоді з головою оргкомітету Світового дня молоді в Лісабоні владикою Амеріко Аґуяром. Ввечері на площі перед базилікою Блаженніший Святослав у співслужінні численного духовенства очолив Молебень до Пресвятої Богородиці.

Тягар війни найбільше впав на плечі нашої молоді, – зазначив глава УГКЦ, – це нашу молодь сьогодні розпинає російський злочинець. Війну починає зла людина, яка стає потім в’язнем цієї війни. Війна, як той злий дух, виходить з під контролю того, хто її починає. Але МИР ПРИХОДИТЬ ВІД БОГА, Бог є той, хто кладе край війні.

О 17 год розпочалася Вечірня служба. Вона завершує Всеукраїнську прощу до Зарваниці, до якої приєднуються віряни не лише з Тернопільщини, а й з усієї України.

Читайте також: У Тернополі розшукали зниклу 5-річну дитину

Exit mobile version