Камінь “як куряче яйце” видалили з сечового міхура жительки Тернополя (Фото)

Протизаплідна спіраль ледь не стала фатальним випадком у житті молодої пацієнтки. З її сечового міхура видалили камінь розміром як куряче яйце. Жінку вчасно врятували лікарі. Про це пише Файне місто з посиланням на Тернопільську міську комунальну лікарню швидкої допомоги.

У закладі розповіли, до них звернулася 25-річна жінка зі скаргами на хронічний цистит, який постійно загострювався. Лікар уролог призначив детальне обстеження для встановлення причин такої патології. Під час УЗД у сечовому міхурі виявили нетиповий великий утвір розміром 5.5 на 4.5 сантиметри.

Фото: Тернопільська міська комунальна лікарня швидкої допомоги

5 років у тілі жінки була внутрішньоматкова спіраль

В ході збору анамнезу стало відомо, що 5 років тому пацієнтці встановили внутрішньоматкову спіраль. Через три роки на огляді у лікаря гінеколога її не замінили, оскільки її не виявили. Медик зробив висновок, що спіраль непомітно випала.

Було проведено додаткові обстеження, зокрема рентгенографію та цистоскопію, які остаточно підтвердили, що даний «камінь» насправді був протизаплідною спіраллю, яка потрапила в порожнину сечового міхура та вкрилась шаром камʼяних відкладень, – зазначили у медзакладі.

Лікарі-урологи Михайло Балабан та Назарій Чернюк КНП «Тернопільська міська комунальна лікарня швидкої допомоги» провели малоінвазивну хірургічну операцію. Під час втручання вони без розрізів роздробили камінець та вилучили його, а також видалили спіраль з сечового міхура.

У медзакладі підсумували, що життя може створювати неймовірні сюжети, але завдяки уважності лікарів, є шанс вчасно змінити кінцевий результат.

Читайте також: “Не думав, що потраплю на війну…”, – історія солдата на половину українця, на половину грузина “Заура” 

Фото: Фото: Тернопільська міська комунальна лікарня швидкої допомоги
Exit mobile version