Прокуратура вимагає не закривати 2 дитсадки у Бучачі (Фото)

Фото: Тернопільська обласна рада

Бучацька окружна прокуратура вимагає визнати незаконними та скасування рішення сесії Бучацької міської ради про закриття двох дитсадків. Про це пише Файне місто з посиланням на пресслужбу Тернопільської обласної прокуратури.

Так, у Бучачі хочуть ліквідувати ясла-садки «Дзвіночок» і «Теремок». Однак, прокуратура встановила, що вказані рішення не базуються на принципах забезпечення прав та інтересів дитини. По проєктах спірних рішень не організували та не провели відповідних громадських слухань, аби врахувати інтереси батьків та дітей. А це суперечить чинним вимогам законодавства.

Господарський суд Тернопільської області відкрив провадження.

Окрім того, за клопотанням прокурора суд вжив заходів щодо забезпечення позову шляхом заборони державним реєстраторам будь-яких органів та особам, уповноваженим на виконання функцій державних реєстраторів, вчиняти реєстраційні дії щодо припинення юридичних осіб вищевказаних комунальних закладів, – зазначили у прокутаруті.
Фото: Тернопільська обласна рада

До слова, крім садочків, Бучацька міська рада ще й ліквідувала 4 школи у громадах:

Причиню закриття шкіл вказується: створення умов для здобуття дітьми якісної освіти, економічної ефективності функціонування закладів освіти громади, приведення освітньої мережі у відповідність до вимог законодавства та освітніх потреб населення.

Читайте також: Засудили старосту церкви на Тернопільщині, який поширював ворожі наративи

Exit mobile version