На Тернопільщині готуються до Всеукраїнської прощі до Зарваниці (Фото)

У Тернопільській області готуються до Всеукраїнської прощі греко-католиків до Зарваниці, яка цьогоріч відбудеться 16 липня. Про це пише Файне місто з посиланням на Службу відновлення та розвитку інфраструктури.

Так, дорожники знищують отруйний борщівник вздовж державних автошляхів. Небезпечну рослину повністю скошують, аби вона не загрожувала людям.

У фокусі уваги зараз автомобільні дороги Т-09-03 Галич – Підгайці – Сатанів та Т-20-06 Городище – Зарваниця – Бучач, якими невдовзі будуть рухатися паломники на Всеукраїнську прощу в Марійський духовний центр у селі Зарваниця, а також траса Р-26 Острог – Кременець – Радивилів. Шляховики знищують отруйний борщівник, скошують траву у смугах відведення автомобільних доріг, приводять до ладу придорожню інфраструктуру.

Через те, що сік рослини викликає сильні опіки, її зрізають за допомогою спецтехніки: мульчерів та тракторів. Дорожники не контактують з борщівником у роботі і ми просимо учасників дорожнього руху триматися подалі не спецтехніки, яка його скошує, – зазначили у службі відновлення.

Як зазначили у Підгаєцькій міській раді, наразі відновили прочанську дорогу до Зарваниці.

Повідомляємо, що польову дорогу для пішого ходу до Марійського духовного центру у Зарваниці відновлено.
Працівники КП “Дорожнє” очистили її від бур’янів та чагарників за допомогою ескаватора та грейдера. І тепер прочани можуть скористатися нею, прямуючи до відпустового місця, – зазначили у міськраді.

До слова, ознайомитися з графіком цьогорічних прощ до Марійського духовного центру “Зарваниця” можна ТУТ.

Читайте також: Пропозицію руки і серця випускниці ТНПУ зробив коханий під час вручення диплому

Фото: Підгаєцька міська рада
Exit mobile version