Фальсифіковані золоті прикраси продають у Почаївській Лаврі

Фото: Gettyimages

В церковних лавках на території Почаївської лаври з дозволу керівництва продають підроблені ювелірні прикраси. На них відсутня проба металу, державне клеймо на ярликах. Також в крамницях їх продають лише за готівку і без товарних чеків. Про це пише Файне місто з посиланням на 368.media.

Матеріали щодо зловмисників віднайшли у СБУ. Мова йде про заволодіння коштами громадян, шляхом зловживання їхньою довірою під час продажу ювелірних виробів. Потерпілий у лютому 2023 року придбав срібний хрестик та ланцюжок в іконній (церковній) лавці на території Почаївської Свято-Успенської Лаври. Чоловіку чек не надали. Вдома потерпілий оглянув покупку та виявив на бирках відсутність інформації про прикрасу, клейма та проби.

Чоловік розповів правоохоронцям, що в той день багато покупців купляло золоті та срібні прикраси в двох церковних лавках на території Почаївської лаври. Поліцейські встановили, що на території Почаївської Свято-Успенської лаври священнослужителі УПЦ МП дійсно давно відкрили дві церковні лавки. Окрім інших товарів, в них здійснюється продаж золотих та срібних ювелірних виробів.

Працівники лавки не надавали покупцям будь-яких документів, які підтверджують придбання ними товару та його якість. Правоохоронці також з’ясували, що товарні ярлики, прикріплені до ювелірних виробів, не містять відбитку державного пробірного клейма України.

За даним фактом відкрита кримінальна справа за ч. 4 ст. 190 КК України (Шахрайство, вчинене в особливо великих розмірах, або ж групою осіб).

Читайте також: Водія зі зброєю і наркотиками зловили на Тернопільщині (Фото)

Exit mobile version