Росія здійснила ракетну атаку на Львів: що відомо (Фото/Відео)

Уночі на четвер, 6 липня, окупанти атакували Львів ракетами “Калібр”. Серед ночі в місті пролунала серія вибухів. Внаслідок ракетних ударів зруйновано житлові будинки та автомобілі, є загиблі та поранені. Про це повідомляє Файне місто.

Близько 02:30 Повітряні сили ЗСУ повідомили про роботу ППО у Львівській області. Голова Львівської ОВА Максим Козицький закликав мешканців не публікувати нічого з місця вибухів. Згодом він повідомив, що у Львові пошкоджений об’єкт критичної інфраструктури, попередньо, є поранені.

У результаті, за інформацією голови Львівської ОВА та мера міста Андрія Садового, російська ракета влучила в багатоквартирний житловий будинок у Львові, рятувальники дістають постраждалих з-під завалів.

Як повідомляє Андрій Садовий, станом на зараз завершили комісію з надзвичайних ситуацій біля будинків, які зазнали ракетних пошкоджень. У результаті обстрілу загинуло 4 людей, понад 30 постраждалих. 13 людей перебувають у лікарнях з травмами різного ступеня важкості. Наймолодшому постраждалому 16 років.
Пошкоджено 35 будинків. Серйозних уражень зазнало 60 помешкань. У сотнях помешкань повилітали вікна. Також пошкоджено 50 автомобілів. До ліквідації наслідків цієї атаки залучили 23 одиниці техніки та понад 100 рятувальників.
Мер каже, що це найбільша атака на цивільну інфраструктуру Львова від початку повномасштабного вторгнення.

Станом на 11:25 голова Львівської ОВА повідомив, що наймолодшій загиблій від російських ракет був лише 21 рік.

Наймолодшій дівчині, яку сьогодні вночі у Львові у квартирі вбила ракета, було лише 21. росія вбиває нашу молодь. Наше майбутнє. Найстаршій загиблій – 95. Жінка пережила ІІ світову, але, на жаль, не пережила рашизму, — каже Максим Козицький.

Комісія ухвалила рішення виділити 100 мільйонів гривень на відновлення зруйнованих помешкань. Мешканцям, які втратили житло запропонували тимчасово проживати в готелі або в модульному містечку, в Стрийському парку, яке розташоване поруч.

Є руйнування в школах, студентських гуртожитках Львівської політехніки, офісному комплексі на Стрийській у великій частині. Ми запропонували мешканцям, які втратили житло, можливість тимчасового проживання. Ну і наше завдання – відновити все, що було зруйноване. Це буде складно, — повідомляє очільник Львова.

Реакція Зеленського

Президент України відреагував на ракетний терор ворога. Він опублікував відео руйнувань з пташиного польоту і написав, що обов’язково буде відчутна відповідь ворогу.

Немає квартири, там просто дірка

Місцеві мешканці, які стали свідками ракетного удару по багатоквартирному будинку у Львові, розповіли подробиці трагедії.

Зверху була жінка, яка не чула тривоги. Сусіди зверху їй подзвонили і вивели її, — каже мешканка зруйнованого будинку пані Наталія.

Вибух, все накрило. На колінах лізли до дверей. Квартири нема, — розповіла пані Любов, яка проживала на 1 поверсі.

За її словами, четвертого поверху тепер «взагалі нема».

Ще одна місцева мешканка розповіла, що в її помешканні ні вікон, ні дверей не лишилось. Вона отримала незначні поранення.

Наслідки обстрілу в області

Унаслідок падіння уламків ракети є руйнування у селах Хильчиці та Велика Вільшаниця Золочівського району Львівщини. За попередньою інформацією, постраждалих нема. Про це повідомила Золочівська міська рада.

Також уламок ракети впав в одному зі сіл Львівського району поблизу будівлі Народного дому. Утворилася вирва.

Як відреагувала Європа

Голова Європейської ради Марія Пейчинович-Бурич прокоментувала останній ракетний удар по Україні вночі проти 6 липня.

Я рішуче засуджую невибіркову атаку Росії по цивільних у Львові, – заявила вона в своєму твітері.

Пейчинович-Бурич додала, що відповідальність настане для «тих, хто вчиняє ці огидні дії».

Атака «Калібрами»

Близько 1-ї ночі противник завдав удару з акваторії Чорного моря. Із надводних носіїв та підводних човнів здійснено пуски крилатих ракет «Калібр». Про це повідомили Повітряні Сили ЗСУ.

Було зафіксовано кілька груп ракет, які спершу прямували в північному напрямку, використовуючи рельєф місцевості та русло Дніпра, а потім різко змінили курс на Захід.

У результаті бойової роботи зенітними ракетними підрозділами та авіацією Повітряних Сил вдалось знищити лише сім із десяти крилатих ракет «Калібр».

UPD (12:31)

UPD (12:59)

UPD (15:15)

UPD (07.07; 11:18)

Читайте також: Військового з Тернопільщини нагородили почесною відзнакою

Exit mobile version