Конфлікт навколо тернопільської “Скаварідки”: позиція нового власника приміщення (Відео)

24 червня тернополяни стали свідками, як серед білого дня на вулицю Валова до кафе”Скаварідка” прибули озброєні люди. Жителів міста збентежело побачене, адже ніхто не розумів, що відбувається. За попередньою інформацією, конфлікт виник між орендарем та новим власником. Що трапилося насправді того дня – журналістам “Файного міста” розповів представник нового власника приміщення, що розташоване за адресою вулиця Валова,1 у Тернополі Ярослав Миколів.

“Відбулася низка неприємних інформаційних, на нашу думку, атак. З медіа, особливо. У соціальних мережах чітко пролунали висновки, що невідомі особи захопили приміщення кав’ярні “Скаварідка”. Ця інформація повністю не відповідає дійсності”, – каже представник власника приміщення.

За словами Ярослава Миколіва, приміщення перебувало під заставою у банку. Через непогашення колишнім власником заборгованості по кредиту майно було реалізовано фінансовій установі, яка набула права власності та продала його клієнту.

“9 червня 2020 року було зареєстровано право власності у Державному реєстрі нерухомого майна. Тобто, колишній власник фактично отримав кредит і в заставу передав це приміщення. Банк мав повне право скористатися можливістю і реалізувати заставний об’єкт в рахунок погашення заборгованості.”

Про купівлю зазначеної нерухомості було повідомлено як колишнього власника приміщення, так і орендаря Назара Андрушко, – каже представник. З останнім, зокрема, нові власники зустрічі проводили неодноразово.

“З Назарем Андрушко нові власники зустрічалися кілька разів – 10, 11 та 16 червня. Проте це не принесло жодного результату, оскільки він відмовлявся надати наявний, за його словами, договір оренди та стверджував, що приміщення не віддає”, – додає Ярослав Миколів.

Аби встановити хто і на яких підставах чи то користується, чи володіє даним приміщенням, новий власник прийняв рішення взяти об’єкт під охорону.

Exit mobile version