Сергій Надал: Міська рада передає індивідуальні літні аптечки для воїнів з Тернополя на фронт

Літо та спека вносить свої проблеми для наших Героїв-захисників. Наші воїни гостро потребують нові ліки, які допоможуть від та після укусів комах, мають протисвербіжну та місцевоанестезуючу дію. Тому, з ініціативи міського голови Сергія Надала, у Тернополі сформували нові літні аптечки, які можуть отримати всі тернопільські військовослужбовці.

Склад аптечки:

  1. Ібупрофен 400 мг (протизапальний, знеболювальний засіб і для зниження температури тіла) по 1 таблетці кожні 6 годин
  2. Диклофенак 50 мг (нестероїдний протизапальний або протиревматичний засіб- при болях в суглобах) максимальна добова доза 3 таблетки;
  3. Парацетамол 500 мг (знеболюючий та проти підвищення температури тіла) по 1−2 таблетки 4 рази на добу у разі необхідності. 
  4. Лоратадин (протиалергічне) 0,01г (по 1 таблетці 1 раз на добу).
  5. Аерозоль з дексапантенолом (від опіків) рівномірно розпиляти на ушкоджену ділянку один або кілька разів на добу.
  6. Спрей меновазин 40мл має протисвербіжну та місцевоанестезуючу дію. При нанесенні на шкіру та слизові оболонки супроводжується відчуттям холоду, легкого печіння та поколювання. Чинить легку знеболювальну дію. Заборонено наносити на ушкоджену шкіру та шкіру з проявами алергії.
  7. Спрей від укусів комарів 100 мл.

Пряма мова мера

До нас неодноразово зверталися наші захисники з проханням оновити склад медичних препаратів в індивідуальних аптечках, як може отримати кожен воїн з Тернополя. Літні умови та спека вносить свої корективи. Тому ми сформували літній склад аптечки. До неї входять засоби проти болі, регенеруючи та протизапальні ліки. Так необхідні для військових протиалергічні засоби. І звичайно спреї проти комарів та інших комах. Щиро дякую всім, хто долучився до формування аптечок, які допоможуть нашим воїнам на передовій, – пояснив Сергій Надал.

Як і де можна отримати аптечку

Захисники чи захисниці перебуваючи у місті, повинні звернутися у Тернопільський міський територіальний центр соціального обслуговування населення за адресою вул. Миколи Лисенка, 8-А.  Щоб отримати індивідуальну аптечку необхідно пред’явити посвідчення учасника бойових дій (УБД) або довідку із військкомату.

Якщо рідні бажають отримати та передати військовослужбовцю таку аптечку необхідно надати документи, що посвідчують родинні зв’язки та копії документів захисника.

Отримати додаткову інформацію можна за телефоном (067) 009-15-40.

Також, при потребі, індивідуальні аптечки будуть надсилатися безпосередньо на передову через тернопільських волонтерів.

Нагадаємо

Всі військовослужбовці з Тернополя були забезпечені зимовим варіантом індивідуальної аптечки. До її складу увійшли групи препаратів, які використовують при різних простудних захворюваннях, зокрема: знеболювальні  протизапальні препарати, жарознижувальні та відхаркувальні засоби. Також ряд крапель, а саме: судинозвужувальні для носа, протизапальні краплі для очей та вушні. Варто відзначити, що в цій аптечці на прохання захисників є і протиопіковий аерозоль.

Читайте також: “Війна – це жах, смерть, бруд, холод, небезпека та надзусилля”: історія командира з Тернопільщини

Exit mobile version