У Тернополі судитимуть колаборанта, який здавав росіянам патріотичних односельців

Фото: Тернопільське управління СБУ

Слідчі Тернопільського управління СБУ довели вину ще одного пособника окупантів, який після захоплення військами рф Каховського району добровільно погодився забезпечувати загарбників усім необхідним. Про це пише Файне місто з посиланням на Тернопільське управління СБУ.

Пособником ворога виявився 36-річний житель села Князе-Григорівка Письменний Володимир. З перших днів окупації за власним бажанням він приєднався до ворогів, допомагаючи їм у вирішенні питань щодо житла та харчування. Також зрадник вказував окупантам на патріотично налаштованих мешканців села, передусім родичів українських військовослужбовців, учасників АТО і ООС, задля вилучення в них транспорту для потреб російських військ.

Служба безпеки України завершила розслідування протиправної діяльності зрадника. За процесуального керівництва Тернопільської обласної прокуратури до суду направлено обвинувальний акт за ст.111-2 (пособництво державі-агресору) Кримінального кодексу України, санкція якої передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 10 до 12 років, — повідомляє Тернопільське управління СБУ.

Оскільки обвинувачений переховується від правосуддя на тимчасово окупованій території, його оголошено у розшук. Тривають комплексні заходи для його притягнення до відповідальності.

Читайте також: Верховна Рада розширила перелік осіб, що підлягають мобілізації

Exit mobile version