У селах на Тернопільщині хочуть закрити школи

Ілюстративне фото

У Підгаєцькій громаді на Тернопільщині планують закрити 2 сільські школи. Це питання обговорювали на позачерговій сесії Підгаєцької міської ради 27 червня, повідомляє Файне місто з посиланням на пресслужбу мерії.

Відтак, під загрозою закриття опинилися Яблунівська ЗОШ І ступеня та Юстинівська ЗОШ І ступеня. Така ситуація виникла через те, що ці будівлі не мають укриттів, а за вимогою міністерства освіти України, з 1 вересня навчання має відбуватися в основній очній формі.

На жаль, архітектурні особливості будівель Яблунівської ЗОШ І ступеня та Юстинівської ЗОШ І ступеня не дозволяли облаштування навіть найпростіших укриттів. Через це учні та педагогічні працівники у 2022/2023 навчальному році змушені були здійснювати освітній процес у дистанційній формі. Оскільки з 01.09.2023 р. основною формою навчання, за вимогою МОН, має бути очне навчання або індивідуальне (екстернат, сімейна освіта, педагогічний патронаж) постало питання закриття Юстинівської ЗОШ І ступеня та Яблунівської ЗОШ І ступеня, — повідомляють у міській раді.

Працівники освіти пропонують батькам учнів продовжити навчання дітей у Новосілківській ЗОШ І-ІІІ ст. та Завалівській ЗОШ І-ІІІ ст. Дітей будуть привозити шкільні автобуси з дому до навчального закладу й навпаки. Однак, хто з цим не погодиться, може перевести дитину в іншу бажану школу або привозити самостійно. Усіх вчителів шкіл, яким загрожує закриття, обіцяють працевлаштувати в інших закладах.

Особисто я як людина виступаю проти закриття навчальних закладів. Але як очільник громади, усвідомлюючи всі випливаючі наслідки та зважаючи на реалії воєнного часу, коли основною умовою навчання є наявність бодай найпростішого укриття, змушений підтримати непопулярне рішення про закриття цих шкіл. На жаль, ми вже мали влучання ворожих ракет на території Підгаєцької громади. Тому нашим обов’язком є збереження життів наших дітей! — коментує ситуацію очільник громади Ігор Мерена.

Журналісти студії Файне місто слідкують за ситуацією. Слідкуйте за оновленнями на сайті та соцмережах.

Читайте також: У Тернопільській школі створили фонетично-мовну студію (Фото)

Exit mobile version