Керівником “Укроборонпрому” стане 31-річний Сметанін: хто він та як пов’язаний з Тернопільщиною

Новий очільник "Укроборонпрому". // Фото: Army.com.ua

Кабмін затвердив директора Харківського заводу ім. Малишева, 31-річного Германа Сметаніна на посаді нового керівника державного концерну “Укроборонпром”. Хто він та як пов’язаний з Тернопільщиною – далі у матеріалі Файного міста.

Як зазначили у Економічній правді, Кабмін затвердив Сметаніна на посаді керівника відомства 24 червня. Відповідне рішення оприлюднили 26 червня, проте чинності воно набуде 28-го.

Перед новим очільником поставили три головні завдання: збільшити кількість виробництва всього озброєння, почистити галузь від корупції і довести до кінця реформу оборонки. Наразі утримання самого концерну без урахування виробництва обходиться у 450 мільйонів гривень на рік. Сметаніну поставлять задачу скоротити ці витрати, а відповідно штат управляючої структури, щонайменше на 20%.

Хто такий Герман Сметанін

Герман Сметанін народився у 1993 році в Харкові. Отримав фах інженера-конструктора колісно-гусеничних транспортних засобів у Харківському національному автомобільно-дорожньому університеті. Також отримав фах менеджера з управління оборонно-промислового корпусу у Національному технічному університеті України «Київський політехнічний інститут імені Ігоря Сікорського».

Сметанін після університету влаштувався на роботу в харківське КБ Морозова. І за кілька років інженер-конструктор встигає попрацювати на Львівському бронетанковому заводі, директором з виробництва на заводі імені Малишева. Потім у 28 років стає директором Харківського бронетанкового заводу, і ще через короткий час стає гендиректором одного з промислових гігантів – заводу ім. Малишева.

Як пов’язаний із Тернопільщиною

Варто зазначити, що Герман Сметанін перебуває у близьких родинних стосунках з народним депутатом від “Слуги народу” з Тернопільщини Ігорем Василівим. Останній одружений з сестрою нового очільника “Укроборонпрому” — засновницею благодійного фонду “Великий Народ UA” Марією Сметаніною.

Якщо послуговуватись декларацією про доходи, то сімейство Василівих сміливо можна назвати мільйонерами, позаяк сума готівки та на рахунку у банках на той час налічувала понад 57 000 євро, понад 26 000 доларів та майже 700 000 гривень.

Нардеп Ігор Василів разом із сім’єю
Фото з мережі Інтернет

Читайте також: Домовлялись про “відкати”: НАБУ опублікувало відео розмови підприємця з посадовцями про 2,4 млн грн хабаря

Exit mobile version