Понад 60 000 гривень зібрали для ЗСУ: як у Збаражі відсвяткували день батька (Фото)

Фото: Збаразька міська рада

Під час святкування Всеукраїнського дня батька, 18 червня, на Центральному майдані міста Збараж провели благодійний ярмарок. Участь у ньому мав змогу взяти кожен охочий. В результаті зібрали понад 60 000 гривень на автомобілі для ЗСУ. Про це пише Файне місто з посиланням на Збаразьку міську раду.

На ярмарці представили багато товарів: від печива до виробів ручної роботи. До ярмарки долучилися представники збаразьких ліцеїв, церковних парафій, навколишніх сіл, громадських організацій та просто небайдужі люди.

Один із наймолодших учасників дійства – 11-річний Арсен Гупалюк. Він продавав свої роботи, вирізані лобзиком на фанері, аби допомогти воїнам. Усі кошти, виручені з благодійної справи, буде витрачено на покупку автомобілів для українських військових.

Фото: Збаразька міська рада

Разом з ГО «Наша громадська справа» ми зібрали 60 тисяч гривень, та кошти люди ще доносять. Звичайно, нам ще потрібні кошти, бо пікапи дорогі: до 5000 євро. Але з Божою поміччю у нас все вийде!, – пише у своїх соціальних мережах ініціаторка проведення дійства, волонтерка Орися Куницька.

На ярмарку також заспівала дружина військового Наталія Кучеренко. Її пристрасний виступ який спонукав до активних дій задля перемоги, торкнувся душі кожного слухача.

Фото: Збаразька міська рада

На завершення отець Михайло Найко та Орися Куницька, які активно волонтерять, щиро подякували тим небайдужим людям, які доклали свою частку до зібраних під час свята коштів на придбання автомобіля для 37-го підрозділу 505 окремого батальйону морської піхоти, де служить військовий зі Збаража Андрій Броговський.

Фото: Збаразька міська рада

До слова, до Всеукраїнського дня батька ми опублікували історію Володимира Голоднюка – громадського діяча, волонтера, активіста і координатора громадської організації «Штаб Національного Спротиву Збаразького району». Він втратив свого сина Устима під час Революції Гідності. Зараз чоловік активно займається волонтерством та громадською діяльністю: допомагає військовим на передовій та утримує музей російсько-української війни. 

Більше: «Я завжди за тих людей, які рухають нашу державу в Європу»: батько Героя Небесної Сотні про війну та волонтерство

Підготувала Ірина Канюка

Exit mobile version