Подорожчання електроенергії з 1 липня: хто платитиме більше

Фото ілюстративне з мережі Інтернет

З 1 липня 2023 року НКРЕКП готує новий тариф на електроенергію, що передбачає підвищення цін для бізнесу. Про це пише Файне місто з посиланням на Національну комісію, яка здійснює регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг (НКРЕКП).

Повідомляється, що комісія перегляне граничні ціни на електроенергію на ринку “на добу вперед”, внутрішньодобовий та балансуючий ринки – зокрема, йдеться про підвищення тарифів для бізнесу. Згідно з постановою НКРЕКП, нинішні розцінки припинять дію з 30 червня – це означає, що з 1 липня для бізнесу почнуть діяти нові граничні ціни:

Кінцева ціна на електроенергію для бізнесу включає також тарифи оператора системи передачі та операторів системи розподілу, а також вартість послуг постачальника. У результаті кінцеві тарифи будуть вищими та можуть відрізнятися залежно від регіону.

Зазначаємо, що сьогоднішні ціни на електроенергію для бізнесу становлять:

Нагадаємо, тариф на електроенергію для побутових споживачів підняли з 1 червня. Тобто з 1 липня для цієї категорії ціна не зміниться. Наразі діє тариф 2,64 гривні за кВт-год незалежно від обсягів використання.

Читайте також: Понад 120 000 гривень втратила жителька Тернопільщини

Підготувала Вікторія Козак

Exit mobile version