Явка випускників висока: як на Тернопільщині складали національний мультитест (Відео)

Фото ілюстративне з мережі Інтернет

На Тернопільщині завершується основна сесія національного мультипредметного тесту. Про результати цьогорічного проведення тестування розповіли директорка департаменту освіти і науки Тернопільської ОВА Ольга Хома та відповідальний за зовнішнє незалежне оцінювання на Тернопільщині Юрій Шайнюк, пише Файне місто.

Наразі офіційних результатів ще немає. Про них стане відомо лише у серпні за Наказом Міністерства освіти і науки України.

Сподіваюсь, результати будуть не гіршими за попередні роки, адже Тернопільщина завжди була в топі 5 найкращих областей по балах ЗНО та НМТ, — розповів Юрій Шайнюк.

Проведення тестування

Аби уникнути “списування”, на кожен комп’ютер встановили спеціальну програму.

Український центр оцінювання якості освіти забезпечив одночасно і прозорість і закритість тестування. На кожен комп’ютер учасника був встановлений відповідний програмний засіб, який допомагає забезпечити чесність і об’єктивність тестування, — зазначив відповідальний за зовнішнє незалежне оцінювання на Тернопільщині.

На Тернопільщині явка випускників висока

Складати НМТ з’явились 94,4% зареєстрованих учасників. 497 осіб не брали участь в тестуванні з поважних причин.

Нагадаємо, хто з важливих обставин не зміг взяти участь у основній сесії, може скласти НМТ у додатковій. Вона відбудеться з 11 по 23 липня.

Проведення тестування під час тривоги

Під час складання НМТ в один з днів оголосили повітряну тривогу. Учасники в той час знаходились в укритті, а після відбою далі продовжили писати екзамен.

Як складали НМТ діти з особливими можливостями та внутрішньопереміщені особи

Як зазначила Ольга Хома, цьогоріч 16 дітей з особливими потребами склали іспит. Для цього створили спеціальні умови, адже кожен охочий має право взяти участь у тестуванні.

Для внутрішньопереміщених осіб та дітей з інших областей умови проведення залишаються незмінними. Географічна статистика учасників буде пізніше.

Читайте також: На Тернопільщині знайшли столітні документи

Відео: Ольга Демчук
Текст: Вікторія
Козак

Exit mobile version