Лікарня на Тернопільщині отримала операційний мікроскоп, придбаний за кошти з UNITED24 (Фото)

Фото: МОЗ

Тернопільська обласна клінічна психоневрологічна лікарня отримала сучасний операційний мікроскоп для нейрохірургії. Його придбали через Медичні закупівлі України за кошти, зібрані через UNITED24. Про це пише Файне місто з посиланням на пресслужбу МОЗ України.

Вартість мікроскопа – 7 535 963,00 грн.

Ці операційні мікроскопи є високотехнологічними і використовуються у нейрохірургії для виконання найскладніших оперативних втручань. За їх допомогою нейрохірурги зможуть робити операції на головному та спинному мозку. Перевагою обладнання є якісне оптичне зображення, яке дозволяє збільшити до 14 (!) разів, – говорить заступниця міністра охорони здоров’я з питань цифрового розвитку Марія Карчевич.

Серед важливих особливостей мікроскопа – освітлення операційного поля, що регулюється.

Це дає можливість фокусування та налаштування роботи під будь-якими кутами, – додає генеральний директор Тернопільської обласної клінічної психоневрологічної лікарні Володимир Шкробут. – Крім того, під час втручання зображення виводиться на окремий монітор. Операційна бригада має змогу бачити хід втручання і може швидко та чітко реагувати на будь-які ситуації. Автофокус дозволяє без ручного керування налаштовувати чіткість зображення та має можливість запису операції. 

До слова, днями у Тернопільській обласній клінічній психоневрологічній лікарні провели першу операцію з використанням згаданого мікроскопа. Вона здійснена на спинному мозку і пройшла успішно. 

У МОЗ додали, що ще один сучасний операційний мікроскоп для нейрохірургії отримала Київська міська клінічна лікарня швидкої медичної допомоги.

Exit mobile version