На честь загиблого Героя назвали мистецьку школу в Чорткові

Чортківська мистецька музична школа ім. В. Мармуса // Фото з Вікіпедії

Чортківську мистецьку музичну школу назвали на честь полеглого військового Василя Мармуса. Тепер заклад носитиме ім’я почесного жителя громади, Героя, який загинув у боях за Україну. Про це пише Файне місто з посиланням на Чортківську міську раду.

Народився Василь Мармус у Чорткові 26 квітня 1992 року, вчився у музичній школі, у загальноосвітній школі №5, закінчив Прикарпатський військово-спортивний ліцей-інтернат, та Тернопільський національний педагогічний університет ім. В.Гнатюка.

Василь змалку любив Україну та знав ціну нашої Незалежності, адже виріс у знаній та патріотичнй сім’ї. Був активним учасником Революції гідності, та з початком російського вторгнення в Україну у 2022 році пішов добровольцем у ЗСУ, воював у складі 80-ї окремої десантно-штурмової бригади під позивним «Музикант».

Життя воїна обірвалося на Харківщині 11 вересня 2022 року у віці 30 років. Його посмертно відзначили «Почесним громадянином міста Чортків».

Всі, хто знали Василя, кажуть, що позитивнішої та кращої людини за нього годі й шукати. Він завжди з азартом брався за нові справи , доводив все до кінця. Був гарним музикантом, грав на багатьох інструментах: акордеон, губна гармоніка, тромбон.

Читайте також: День жалоби оголосили у Теребовлянській громаді за 26-річним Героєм 

Підготувала Катерина Ковалик

Exit mobile version