Укрзалізниця запустила нові жіночі купе

Фото: Тетьяна Довгань

Сьогодні, 12 червня стартував продаж квитків на жіночі купе. Наразі вони з’явилися в одному потязі, а надалі з’являться ще на 4 рейсах далекого сполучення. Про це пише “Файне місто” з посиланням на Укрзалізницю.

15 травня цього року на сайті Кабміну зʼявилась петиція авторства Ожогіної Ольги Євгенівної. Вона передбачає створити окремі вагони для жінок у потягах Укрзалізниці з метою створення безпечних та психологічно комфортних умов для перевезень.

Вже 6 червня петиція зібрала потрібну кількість підписів, і сьогодні, 12 червня, стартував продаж квитків у жіночі купе потяга 042Ш. Потяг буде курсувати 30 червня та 1 липня маршрутом Трускавець-Дніпро Гол.

Вартість квитка стоновить 678 гривень. Квитки доступні лише в офіційному додатку Укрзалізниці.

“Переходимо від хайпу до справи. Як і обіцяли, запроваджуємо в експериментальному режимі жіночі купе. Далі будемо дивитися на попит та приймемо рішення щодо масштабування цього проєкту на більшу кількість нічних рейсів. Також працюємо над посиленням безпеки в поїздах, скоро анонсуємо ще декілька рішень”, – зазначив голова правління АТ “Укрзалізниця” Євген Лященко. 

Надалі жіночі купе зʼявляться ще на 4 рейсах далекого сполучення, які є лідерами за кількістю зареєстрованих скарг та конфліктних ситуацій з початку року: 

Поїзди з доступними для придбання жіночими купе будуть відповідно марковані у застосунку, а посадка до таких купе буде відкрита виключно жінкам та дітям, яким не виповнилося 6 років.

Укрзалізниця розглядає тест із запровадженням жіночих купе як один з елементів системного посилення безпеки у поїздах.

У потягах планують посилювати патрулювання рейсів воєнізованою охороною, а також продовжать програму оснащення вагонів камерами відеоспостереження, сигналізацією на дверях купе та кнопками виклику провідника.

Читайте також: Заїхав в огорожу: у Тернополі сталась ДТП за участю вантажівки

Підготувала Катерина Ковалик

Exit mobile version