Майже 20 укриттів у Тернополі не придатні для використання

Укриття// Фото: Тернопільська міськрада

У Тернополі діє спеціальна робоча група, яка перевіряє стан укриттів. У громаді працівники виявили 18 укриттів, які не придатні для використання. Про це пише Файне місто з посиланням на Тернопільську міську раду.

У склад групи входять представники Тернопільської міської ради, представники Державної служби України з надзвичайних та Національної поліції в Тернопільській області. Обстеження розпочалися у суботу, 3 червня, та триватимуть до повного обстеження захисних споруд.

За ці вихідні – 3 та 4 червня – робоча група вже обстежила 139 укриттів, з яких повністю придатні до використання та відповідають усім вимогам – 121. Щодо інших, які закриті, або до яких є зауваження, то вони будуть перевірені повторно і за результатами обстеження будуть прийматися відповідні заходи, – йдеться у повідомленні міськради.

Керівникам установ, які відповідальні за укриття на території громади, комісія з ТЕБ на НС повторно нагадала про необхідність:

Відповідальними за цілодобовий та безперешкодний доступ громадян до підвальних приміщень у відповідних будинках під час повітряних тривог у будинках, де створене ОСББ, визначено голів ОСББ.

Нагадаємо, що усі укриття, які є у Тернополі, доступні у мобільному додатку «е-Тернопіль» (якщо у вас iPhone завантажити додаток можна за цим посиланням iOS, якщо інші моделі телефонів – то за цим Android) або на інтерактивній карті. Дані постійно оновлюються.

Читайте також: Сергій Надал: «Усі укриття Тернополя мають бути відкритими та облаштованими» 

Exit mobile version