Митрополит Епіфаній відвідав Тернопільський педагогічний університет (Фото)

Фото: ПЦУ

У четвер, 2 червня, Блаженнійший Митрополит Епіфаній разом з митрополитом Нестором відвідав Тернопільський національний педагогічний університет імені Володимира Гнатюка з нагоди 30-ліття історичного факультету. Про це пише “Файне місто” з посиланням на Православну церкву України.

Предстоятель автокефальної Української Православної Церкви поспілкувався з науково-педагогічним колективом та студентами й посадив дерево на алеї першокурсників.

Звертаючись до студентів Його Блаженство наголосив на важливості вивчення нашої правдивої історії, яку століттями намагалися спотворити та побажав їм Божої допомоги, наснаги й успіхів у процесі здобуття знань про історичне минуле своєї Батьківщини.

Як повідомляє сайт Тернополяни, на події був присутній кандидат історичних наук, декан історичного факультету Володимир Місько.

 Ми намагаємося спонукати наших вихованців до доброї праці, аби вони досягали результатів. Кожного року проводимо день посвяти студентів-першокурсників. Хочемо, щоб обраний фах їм подобався, щоб студенти зростали в професійному плані, були патріотами своєї країни, – говорить Володимир Місько– Захід має на меті показати, що сьогодні бути істориком – на часі. Професія вчителя під час війни, а особливо в повоєнні роки, буде однією з ключових та надзвичайно важливих. Ми хочемо підкреслити значущість місії, яку обрали собі наші вихованці.

Читайте також: Юні тернополяни вибороли медалі на Чемпіонаті України з кіокушин БуДо карате

Exit mobile version