Триває підготовка до нового опалювального сезону в Тернополі

Фото: Тернопільська міська рада

У Тернополі триває активна підготовка до нового опалювального сезону 2023-2024 рр. Нагадаємо, у місті створили єдину систему подачі теплоносія, що дозволить у випадку аварійної ситуації чи крайньої потреби переспрямовувати потік теплоносія з одного мікрорайону в інший. Про це пише Файне місто з посиланням на Тернопільську міську раду

Незважаючи на воєнний час, Тернопіль успішно пройшов попередній опалювальний сезон. Це вдалось зробити завдяки модернізації систем теплопостачання і подачі гарячої води. За останні роки місто спрямувало на ці роботи та підтримку тепломережам близько 150 млн гривень, – зазначає міський голова Сергій Надал. –  Перед початком попереднього опалювального сезону нам вдалося створити єдину мережу подачі теплоносія по всьому місту. Ми зациклювали всі котельні, які є у Тернополі і у випадку критичної ситуації чи виходу з ладу однієї з котелень буде подаватись тепло з котельні іншого мікрорайону.

Роботи з модернізації магістральних ділянок теплових мереж вдалося провести завдяки допомозі Агентства США з міжнародного розвитку «USAID». Так, в рамках проєкту енергетичної безпеки України, який фінансується агентством, Тернопіль отримав допомогу, а саме – труби та з’єднувальні частини для трубопроводів.

На сьогодні першочергове завдання – це забезпечити повноцінну подачу гарячої води населенню і підготуватись до нового опалювального сезону. Ми розуміємо, що ворог підступний і може надалі знищувати об’єкти інфраструктури. Саме тому потрібно якомога швидше провести реконструкцію наявних мереж, заміну труб, ремонт котелень, налаштувати повноцінну роботу котелень, які можуть працювати на альтернативному паливі. А також провести підготовку генераторів, які зможуть забезпечити роботу котелень навіть при відсутності електроенергії, – додає Сергій Надал. 

Нагадаємо, в рамках Проєкту енергетичної безпеки України, Тернопіль також отримав сервісний автомобіль для проведення аварійно-ремонтних робіт. Такий транспорт разом з обладнанням сприятиме швидкій ліквідації можливих аварій на теплових мережах.

Читайте також: Провалилася дорога у центрі Тернополя 

Exit mobile version