На Тернопільщині військовозобов’язаного засудили на 3 роки позбавлення волі за ухилення від призову

Фото з мережі інтернет

Збаразьким районним судом Тернопільської області до 3 років позбавлення волі засуджено військовозобов’язаного, 31-річного мешканця місцевої громади, за ухилення від призову на військову службу під час мобілізації на особливий період. Про це пише “Файне місто” з посиланням на Тернопільську обласну прокуратуру.

Прокурор Теребовлянської окружної прокуратури довів у суді, що чоловік перебував на обліку в територіальному центрі комплектування та соціальної підтримки як військовозобов’язаний.

Після оголошення та проведення загальної мобілізації у зв’язку з військовою агресією проти України обвинувачений пройшов медичний огляд та був визнаний військово-лікарською комісією здоровим та придатним до проходження військової служби.

Чоловік отримав повістку для відправлення до військової частини. Проте, з метою ухилення від проходження військової служби під час мобілізації, він без поважних причин, у грудні 2022 року не прибув до районного територіального центру комплектування та соціальної підтримки. 

Військовозобов’язаного щасудили на 3 роки позбавлення волі.

Вирок ще не набрав законної сили.

Читайте також: У значній частині Тернополя зникло світло: причини

Exit mobile version