Судитимуть донеччанина, який воював проти ЗСУ на Херсонщині

На Тернопільщині прокурори скерували до суду  обвинувальний акт щодо мешканця Донецька, обвинуваченого у державній зраді та у добровільній участі в незаконному воєнізованому формуванні терористичної організації «ДНР» під час воєнного стану (ч. 2 ст. 111 (Державна зрада), ч. 7 ст. 111-1 КК України(Колабораційна діяльність). Про це пише Файне місто з посиланням на пресслужбу Тернопільської обласної прокуратури.

За даними слідства, громадянин України у квітні 2022 року добровільно перейшов на бік ворога, вступивши у збройне воєнізоване формування – так званий «113 стрелковый полк мобилизационного резерва» терористичної організації «ДНР».

У квітні-травні 2022 року обвинувачений на посаді виконуючого обов’язки заступника начальника штабу батальйону брав участь у бойових діях проти Збройних Сил України. Він відповідав за виконання бойових завдань батальйону, організовував діяльність блокпостів, підшуковував приміщення для подальшої дислокації в ньому учасників підрозділу воєнізованого формування «ДНР». Також брав участь у незаконному утриманні патріотично налаштованих цивільних громадян України на тимчасово окупованій території Херсонської області.

Наразі 25-річний бойовик переховується від правосуддя на тимчасово непідконтрольній українській владі території, однак правоохоронцями здійснюються комплексні заходи для його притягнення до фактичної відповідальності, – повідомили у пресслужбі СБ України у Тернопільській області.

Читайте також: На Тернопільщині шукають чоловіка майже 2 тижні 

Exit mobile version