На Тернопільщині підприємця підозрюють у незаконному вивезенні чоловіків за кордон

Фото з мережі інтернет

Незаконне перевезення через український кордон організував на Чортківщині місцевий підприємець. Він, співпрацюючи з шістьма водіями, за гроші допомагав військовозобов’язаним чоловікам виїжджати за межі держави. Про це пише Файне місто з посиланням на поліцію Тернопільської області.

Працівники управління стратегічних розслідувань спільно зі слідчими Чортківського районного відділу поліції під процесуальним керівництвом Чортківської окружної прокуратури встановили, що впродовж липня-листопада 2022 року за кордон, а саме до Польщі та Румунії, з їхньою допомогою виїхали й не повернулися 24 українці призовного віку. 

“Бізнесмен” вносив фіктивну інформацію про ухилянтів у систему Державної служби з безпеки на транспорті, як водіїв міжнародних перевезень. За свої брав від 3 до 8 тисяч доларів. Усе залежало від терміну перебування.

Підприємцю та водіям уже оголосили підозру відповідно до ч. 2 ст. 332 (Незаконне переправлення осіб через державний кордон України) КК України. Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі від п’яти до семи років. Триває слідство.

Читайте також: На Тернопільщині засудили чоловіка за розбещення 10-річної дівчинки 

Exit mobile version