Сказ зареєстрували на Тернопільщині: де саме ввели карантин

Фото ілюстративне з мережі Інтернет

У Тернопільській області в селі Передмірка зафіксували випадок сказу. Відтак у цьому населеному пунті та прилеглих до нього місцевостях ввели карантинні обмеження. Про це пише Файне місто з посиланням на Борсуківську сільську раду.

Відповідно до протоколу Державної надзвичайної протиепізоотичної комісії при Кременецькій районній військовій адміністрації від 09 травня 2023 року оголошено неблагополучним щодо захворювання на сказ і накладено карантинні обмеження на село Передмірка Борсуківської територіальної громади та прилеглі до села лісові та польові угіддя, з йдеться у повідомлені сільради.

Відповідно до протоколу необхідно вжити такий план заходів ліквідації спалаху вогнища сказу серед домашніх тварин:

  1. Забезпечити своєчасне інформування усіх зацікавлених служб про випадок сказу серед тварин.
  2. Провести дезінфекцію території, де терміново було виявлено вогнище сказу в с.Передмірка).
  3. Провести довакцинацію проти сказу котів і собак у с. Передмірка (до 09.07.2023p.)
  4. Провести роз’яснювальну роботу серед населення (бесіди, виступи, статті) про небезпеку сказу для людей і тварин та заходи щодо профілактики і боротьби з ним.
  5. Про кожен покус людей, свійських тварин дикими хижаками та бродячими собаками і при підозрі захворювання тварин на сказ повідомляти ветеринарну службу на місцях.
  6. Посилити нагляд за станом здоров’я диких тварин. Організувати рейди – огляди в мисливських угіддях з метою виявлення хворих чи загинувших тварин згідно ввірених територій.
  7. Не допускати в неблагополучному пункті (с. Передмірка) проведення виставок, виводок собак, вивезення за його межі собак, котів і диких хижих тварин.

Читайте також: На Тернопільщині загинули люди у ставку

Exit mobile version