Нові тарифи на світло в Україні: коли і наскільки зросте вартість

Фото: мережа Інтернет

Тарифи на електроенергію для українців переглянуть. Ймовірно, що таке підвищення відбудеться від 1 червня або від 1 липня 2023 року. Про це пише Файне місто з посиланням на експерта з енергетики Геннадія Рябцева в ефірі телеканалу “1+1”.

Він зазначив, що наразі енергокомпанії працюють зі збитками, оскільки ні в них, ні у держави немає інших джерел, які б дозволили відновити енергосистему. Підвищення тарифів дасть змогу збільшити зарплати енергетикам та іншим працівникам критичної інфраструктури, а також здійснювати аварійні та відновлювальні роботи.

На жаль, єдиним виходом із ситуації, що склалася, є підвищення цін. Підвищувати ціни до 5-10 грн за кВт/год — це непідйомне зростання для більшості домогосподарств. Тому зараз пропонується кілька варіантів зростання вартості енергоносіїв, зокрема підвищення цін від 1,44- 1,68 грн за кВт/год до 2,4-2,8 грн за кВт/год, — зазначив він.

Раніше газопостачальна компанія “Нафтогаз України” повідомила, що її річний тариф на газ в період від 1 травня 2023 року до 1 травня 2024 року залишиться на рівні 7,96 грн за куб. м (з ПДВ).

Читайте також: Відключення електрики в Тернополі: графік на цей тиждень

Exit mobile version