Перевізника оштрафували на 17 000 гривень на Тернопільщині (Фото)

Фото: Укртрансбезпека

У Тернопільській області перевізник намагався обійти WIM-систему. В результаті він сплатить 17 000 гривень штрафу. Про це пише Файне місто з посиланням на Укртрансбезпеку.

1 травня WIM-система зафіксувала перевищення загальної маси вантажівки SCANIA на 10,6%. Вага була 29 тонн при дозволеній максимальній фактичній масі 26 тонн.

Аби уникнути відповідальності за перевантаження, водій приховав передній державний номерний знак перед проїздом WIMу. Проте це не завадило працівникам ДСБТ ідентифікувати транспортний засіб та повідомити про факт порушення поліцію, – зазначили у відомстві.
Фото: Укртрансбезпека

За недотримання вагових норм перевізник повинен сплатити штраф у розмірі 17 000 грн. Крім цього, за порушення вимог законодавства щодо використання номерних знаків ТЗ на порушника чекає ще одна відповідальність, яку визначать правоохоронні органи.

Нагадаємо, нині діють такі штрафи за порушення габаритно-вагових норм:

Укртрансбезпека закликає перевізників дотримуватися встановлених габаритно-вагових норм та доброчесно вести свою господарську діяльність. Це дозволить зберегти дорожню інфраструктуру та уникнути непередбачених видатків.

Читайте також: У Тернополі ремонтуватимуть дороги на 8 адресах 

Exit mobile version