Перша в Україні: як у Тернополі будуть оновлювати школу (Фото/Відео)

Фото: EdCamp Ukraine

У Тернополі будуть оновлювати та модернізовувати школу. У рамках проєкту «Змінитися за 7 місяців» до Тернопільської школи № 28 завітала комада EdCamp Ukraine, щоб запустити процес переосмислення простору і всього навчального процесу, зокрема унікального індивідуального підвищення кваліфікації всієї шкільної родини, пише Файне місто.

Наразі у закладі створили команду із 17 осіб, яка буде рушієм змін у закладі освіти. Учасники пройшли тренінги з командотворення, безбар’єрності, організаціїї простору з урахуванням сучасних архітектурних рішень. Також вони розробили план подальшого руху, у тому числі визначилися з кількома групами змін (які можна почати робити вже зараз; які команда хоче втілити з бюджетом проєкту у 700 000 тис. грн; які ставить на перспективу; які не хоче втілювати).

Паралельно з основною програмою організатори запустили процес громадської акредитації: уже відбулися перші інтерв’ю з командою закладу освіти, вивчення його території, візити в класи.

Тернопільська школа стане першою в Україні, що пройде через процедуру громадської акредитації, а EdCamp Ukraine – першою організацією, яка її проведе, – зазначили у повідомленні.
Фото: EdCamp Ukraine

Під час відкриття події приєдналися 150 учасників і учасниць, зокрема з інших закладів освіти, а також:

З усіма деталями організатори обіцяють познайомити згодом.

Довідка

«Змінитися за 7 місяців» – ініціатива всеукраїнського рівня зі створення комфортної і психологічно безпечної атмосфери в закладі освіти. За підтримки експертної групи проєкту (як з України, так і з-за кордону) школи будуть формувати дієві рішення, які допоможуть переосмислити заклад освіти і перетворити його простір на креативний, стійкісно-орієнтований і функціональний.

До участі було відібрано дві школи-учасниці. Одна з них перебуває на деокупованих територіях, інша – стала прихистком для родин ВПО.

Упродовж 7 місяців команди цих закладів освіти:

  1. організовують низку програм підвищення кваліфікації і тренінгів з тем СЕЕН, протимінної безпеки, інклюзії, недискримінації та інших,
  2. здійснять пілотну незалежну громадську акредитацію, за результатами якої заклади отримають свідоцтво і рекомендації, які будуть впроваджені та знайдуть свій розвиток у майбутньому,
  3. реалізують ремонтні роботи із залученням команди професійних дизайнерів і будівельників, та створять стійкісно-орієнтовану школу, яка буде здатна реабілітувати учнівство, учительство, батьківство після наслідків війни,
  4. напрацюють рішення для модернізації простору і розроблять унікальну програму вдосконалення закладу освіти, яку можна використовувати й у інших закладах освіти,
  5. обʼєднають всю шкільну родину в колективному спільнотворенні майбутнього освіти України,
  6. залучать кошти для відновлення закладу освіти в розмірі до 700 тисяч гривень.

Читайте також: У тролейбусах Тернополя замінюють маршрутні трафарети

Exit mobile version