Сергій Надал виграв суд в НАЗК

18 квітня Тернопільський міськрайонний суд виніс рішення за протоколом НАЗК: закрити справу за відсутності адміністративних правопорушень. Сергій Надал виграв суд в НАЗК. Юристи зазначають, міський голова, як уповноважена на розпорядження бюджетними коштами посадова особа, підписує ВСІ подібні розпорядження відповідно до законодавства. Він — найвища посадова особа виконавчого органу місцевого самоврядування. Але безпосереднє нарахування відбувається за рішенням спеціальної комісії.

В Україні премії нараховуються всім державним службовцям і міським головам, головам ОВА, міністрам, чиновникам антикорупційних органів і іншим чиновникам.

На своїй сторінці у Facebook юристи адвокатського об’єднання «Miller» зазначають:

І в органах місцевого самоврядування, і в державних органах, за рідкісним виключенням, премія сприймається як частина заробітної плати. Вона виплачується майже завжди, а її відсутність є негативною оцінкою роботи, а не навпаки — коли премія сприймається як надбавка, яка є винагородою у виключних випадках. З цим і пов’язана практика, коли премія з самого початку закладається в бюджет як частина заробітної плати.

Востаннє розмір оплати праці міського голови Тернополя було визначено голосуванням депутатів на сесії Тернопільської міської ради ще у 2010 році.

Також юристи наголошують:

Суму премії чи іншої виплати закладають у бюджет на основі розрахунків з урахуванням кількості співробітників (посадовий оклад + додаткові виплати, зазвичай у розмірі середньомісячної заробітної плати). Голосує за це міська рада, існують законодавчі обмеження на розміри виплат на оздоровлення чи у зв’язку з відпусткою. Мер не визначає суму самостійно — це стосується і премій, і інших додаткових виплат. Цим займається спеціальна комісія, призначена виконавчим комітетом міськради.
Exit mobile version