Майже 20 000 гривень втратила тернополянка в інтернеті

Фото поліції Тернопільщини

Аферисти розміщують фейкові оголошення про надання різних соціальних виплат, надсилають людям посилання для реєстрації на отримання допомоги. Під час заповнення даних форм потерпілі вводять свої особисті дані. Таким чином шахраї отримують доступ до карткових рахунків, з яких знімають усі кошти. Про це пише Файне місто з посиланням на відділ комунікації поліції Тернопільської області.

Від такої афери потерпіла жителька Тернополя. В одній із соціальних мереж жінка побачила інформацію про виплати допомоги від держави особам, які під час воєнного стану не виїжджали з території України. У повідомленні пропонували перейти за посиланням, заповнити персональні дані та дані банківських карток для отримання коштів.

Жінка виконала всі вказівки: перейшла на фішинговий сайт, де ввела  особситу інформацію. Як наслідок, з двох карток незаконно списали гроші. Загальна сума – понад 18 000 гривень.

У рамках кримінального провадження, розпочатого за ст. 190 Кримінального кодексу України, поліцейські встановлюють усі обставини шахрайства та особу зловмисника.

Читайте також: У Тернополі обікрали двох жінок

Exit mobile version