Шахраї нажилися на горі жительки Тернополя

Фото з відкритих джерел

Шахраї наживаються на горі людей. Цього разу постраждала жителька Тернопільщини, родич якої безвісти зник в зоні бойових дій. Жінка втратила 30 000 гривень. Про це пише Файне місто з посиланням на відділ комунікації поліції Тернопільської області.

Тернополянка намагалася отримати за відомості про родича, котрий вважається безвісти зниклим в зоні, де тривають активні бойові дії. До неї зателефонував невідомий і запропонував їй знайти інформацію за гроші. Потерпіла двічі перекидала кошти пройдисвітам і загалом втратила 30 000 гривень.

Шахраї та злодії грають на почуттях людей, тому в жодному випадку не можна йти на будь-які пропозиції, що хтось за гроші знайде для вас якусь інформацію, поверне вам вашого полоненого родича або зробить якісь послуги, які ви будете вважати для вас корисними щодо розшуку безвісти зниклих людей, – застерігають правоохоронці.

Що робити родичам зниклих військових?

Родина, котру спіткало таке горе, насамперед, повинна зв’язатися з військовою частиною та з’ясувати, чи не виконує ваша близька людина якесь завдання і чи є там зв’язок, де він зараз перебуває. Коли військова частина дає підтвердження, що зв’язку з вашим близьким немає, і що, ймовірніше за все, він зник безвісти, йти до поліції та писати заяву щодо порушення справи щодо зникнення особи.

Правоохоронці повинні розпочати слідчі дії, а рідним треба також здати зразки ДНК та біоматеріалів для ідентифікації. Обов’язково зв’язатися з Національним інформаційним бюро за номерами телефонів 16-48 або (044) 287-81-65. Подати заявку на відкриття справи у Міжнародний комітет Червоного хреста. Телефон гарячої лінії 0 800 300 155.

Читайте також: Посмертно нагородили орденом 19-річного бійця з Тернопільщини (Фото) 

Exit mobile version