У тернопільському магазині виявили 100% фальсифікат (Фото)

Фото: Головне управління Держпродспоживслужби в Тернопільській області

У Тернополі провели перевірку в одному з магазинів на звернення місцевої жительки. У крамниці виявили продукцію, яка не відповідає вимогам законодавства про харчові продукти – сфальсифіковану. Про це пише Файне місто з посиланням на головне управління Держпродспоживслужби Тернопільської області.

Під час проведення позапланового заходу спеціалісти встановили, що вказаний у зверненні оператор ринку проводить реалізацію харчових продуктів, отриманих з потужностей, що не отримали експлуатаційний дозвіл, а саме: масла «Поліське Селянське» солодковершкове, 73%, вага 200 г, та масла «Поліське Екстра», 82,5 % вага – 200 г., виробник ТОВ «Пустомитівський молокозавод, адреса потужностей виробництва: Рівненська обл., Гощанський район, с. Пустомити, вул. Лесі Українки, 85, без належних супровідних документів.

Фото: Головне управління Держпродспоживслужби в Тернопільській області

Молокозавод не отримував дозволу на виробництво продуктів

Згідно даних державного реєстру потужностей операторів ринку, «Пустомитівський молокозавод» не отримував експлуатаційного дозволу на виробництво та зберігання харчових продуктів тваринного походження.

За інформацією Головного Управління Держпродспоживслужби в Рівненській області, будівля ТОВ «Пустомитівський молокозавод» перебуває у напівзруйнованому стані, територія занедбана.

Головне управління Держпродспоживслужби в Тернопільській області наголошує всім операторам ринку відповідно до ст. 20 Закону України «Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів» зобов’язані забезпечувати простежуваність та надавати інформацію, передбачену ст. 22 цього Закону, а також вилучати та/або відкликати у встановлених законом випадках харчові продукти, які перебувають в обігу, якщо встановлено, що ці продукти можуть спричинити шкідливий вплив для здоров’я людини, – зазначили в управлінні.

Працівники Держпродспоживслужби вилучили масло з продажу та винесли припис магазину щодо усунення порушень.

Якщо в магазинах Тернополя ви побачили у продажі масло «Поліське Селянське» солодковершкове, 73%, вага 200 г, та масло «Поліське Екстра», 82,5 % вага – 200 г., виробника ТОВ «Пустомитівський молокозавод», то звертайтеся в Головне управління Держпродспоживслужби в Тернопільській області за телефоном: (0352) 52-10-10 або надсилайте листа на електронну пошту: info@dpss-te.gov.ua

Читайте також: Тернопільський громадський транспорт курсуватиме до кладовищ: розклад руху на Великодні свята 

Exit mobile version