Диких тварин зафіксували у заповіднику на Тернопільщині (Фото)

Фото: Природний заповідник "Медобори"

У природному заповіднику “Медобори” зафіксували популярних тварин за допомогою фотопастки. А саме борсука європейського, сарни європейську (Capreolus capreolus), лисицю звичайну (Vulpes vulpes). Про це пише “Файне місто” з посиланням на Природний заповідник “Медобори”.

Борсук європейський (або лісовий, язвець рідше харсун) (Meles meles ) — вид з родини Куницеві (Mustelidae). В Україні борсук населяє всі природні зони. У заповіднику – звичайний вид.

Відомо, що борсук веде осілий спосіб життя, може мешкати численними сімейними групами, парами, вести поодинокий спосіб життя. Оселяється в лісах усіх типів, у відкритих біотопах, там де є добрі захисні умови у вигляді чагарників. Може жити поряд із людиною й навіть у містах.

Борсук європейський активний переважно в темний час доби. На полювання виходить у сутінках. Загалом борсук споживає різноманітні кормові об’єкти, як тваринного, так і рослинного походження: комах та інших безхребетних, амфібій, дрібних ссавців, фрукти, кореневища тощо.

Зимовий сон борсука не міцний і не є зимовою сплячкою, характерною для дрібніших тварин. Борсук може прокидатись під час відлиг і виходити на поверхню.

У борсуків майже немає природних ворогів. Загрозу для них інколи можуть становити вовки, рисі, собаки — здичавілі та свійські.

Читайте також: У Тернополі реалізують унікальні для України програми підтримки родин та дітей загиблих Героїв

Exit mobile version