Заборонити УПЦ московського патріархату закликав міський голова Тернополя

Протест біля собору УПЦ МП у Тернополі // Фото: Файне місто

У середу, 5 квітня, у Тернополі відбулась масштабна акція протесту проти діяльності УПЦ московського патріархату. Поблизу Кафедрального собору Віри, Надії, Любові та матері Софії УПЦ зібрались близько сотні людей. На позицію тернополян відреагував міський голова Сергій Надал. Він закликав Верховну Раду заборонити діяльність російської церкви в Україні, – пише “Файне місто“.

московська церква має раз і назавжди зникнути з України! Закликаю Верховну Раду України на законодавчому рівні прийняти рішення про заборону діяльності російської православної церкви в нашій країні, націоналізувати всі земельні ділянки та приміщення, – йдеться у повідомленні мера.

Міський голова додав, сьогодні московська церква є найбільшим і найвпливовішим внутрішнім ворогом України. Органи місцевого самоврядування можуть лише скасувати дозвіл на користування земельними ділянками. Це, на думку урядовця, не позбавить їх майна і культових споруд, збудованих на цих ділянках.

На такі рішення має повноваження лише Верховна Рада, – зауважив Сергій Надал. – Закликаю народних депутатів ЗАКОНОМ раз і назавжди зупинити діяльність російської церкви в Україні!

Читайте також: У Тернополі люди протестують другий день поспіль проти московського патріархату (Фото/Наживо)

Exit mobile version