У Раді хочуть розірвати договір з УПЦ МП на оренду Почаївської лаври

Фото: Gettyimages

Народні депутати зареєстрували у Верховній Раді проєкт постанови про звернення до Кабінету Міністрів із пропозицією розірвати з УПЦ московського патріархату договір оренди комплексів споруд Почаївської Успенської лаври. Про це пише Файне місто з посиланням на проєкт постанови на сайті Верховної Ради.

У розділі “дати та стан проходження” зазначається, що документ одержано Верховною Радою та передано на розгляд керівництву. До авторства проєкту постанови №9179 “Про звернення Верховної Ради України до Кабінету Міністрів України про розірвання з Українською православною церквою московського патріархату договору оренди комплексів споруд Почаївської Успенської лаври” долучилися 35 народних депутатів.

До слова, 3 березня 2023 року Міністр культури та інформаційної політики Олександр Ткаченко заявив про початок процесу повернення майна держави у Почаївській Успенській лаврі.

Більше: У Почаївській лаврі розпочався процес повернення майна до держави

Нагадаємо, Почаївська Успенська лавра — православний чоловічий монастир у Почаєві на Тернопільщині. Найбільша православна святиня Волині. Монастир перебуває в оренді УПЦ МП. 2003 року Почаївську лавру було передано у безкоштовне користування представникам УПЦ МП на 49 років.

Читайте також: Одна ікона вціліла під час пожежі в храмі на Шумщині

Exit mobile version