На Тернопільщині Хресна дорога об’єднала тисячі вірних у молитві за Україну (Фото)

Фото: Тернопільсько-Зборівська єпархія УГКЦ

У неділю, 2 квітня, в Марійському духовному центрі Зарваниці відбулася Хресна дорога, яку очолив митрополит Тернопільсько-Зборівський УГКЦ Василій Семенюк. Великопосна молитва об’єднала тисячі вірян, які прибули з різних околиць Тернопільської області, та близько 200 священників. Про це пише Файне місто з посиланням на пресслужбу Тернопільсько-Зборівської архієпархії УГКЦ.

З благословення митрополита Василія прозвучали особливі духовні роздуми, молитовні наміри, у яких всі присутні просили Бога порятунку для України, збереження життя наших воїнів та перемоги у війні. Віряни звернулися у молитві до Матері Божої Зарваницької про Її Покров над українським народом, за українських матерів, які у тривозі за майбутнє своїх дітей, за усі країни та народи, що допомагають Україні у нерівній важкій боротьбі, за українських волонтерів, що жертвують свої сили та час для того, щоб послужити ближнім у найтяжчу хвилину. Та найбільше – за захисників, за усіх поранених воїнів, полонених, щоб Господь зцілив їхні рани та полегшив їхні страждання.

Священники почергово несли ікону Матері Божої Зарваницької. Під час зупинок зачитувалися уривки страсних Євангелій, віршовані розважання, страсні пісні, а семінаристи Тернопільської семінарії театралізовано відтворили дорогу терпінь Ісуса Христа, починаючи від Його засуду перед Синедріоном і до розп’яття на хресті.

Читайте також: Стартувала реєстрація на мультипредметний тест: покрокова інструкція

Exit mobile version