Повернувся з війни, щоб побачити новонародженого сина: історія воїна з Тернопільщини

Олег Грицеляк із сином. Фото: Суспільне Тернопіль

Додому з передової повернувся військовий з Тернопільщини Олег Грицеляк. Чоловік захищає Україну від початку повномасштабного вторгнення, а відпустку взяв, аби вперше побачити новонародженого сина. Про це пише “Файне місто” із посиланням на “Суспільне Тернопіль“.

У бійця та його дружини Надії вже є двоє синів – Тимофій та Сашко. Олег розповідає, звістка про те, що дружина вагітна третьою дитиною, була несподіванкою. На той час він служив під Києвом.

Я якраз сидів в машині, бо я водій. Жінка подзвонила і каже: “Я вагітна”. У мене навіть реакції не було, був шок. Я не знав просто, що сказати. Щасливий був, – каже чоловік.

Дружина військового, Надія Грицеляк, також поділилась емоціями.

Це для нас так було несподівано, це наш такий ангел-охоронець, – говорить жінка.

Захисник приїхав додому з-під Соледара, де служив упродовж останніх двох місяців, аби підтримати кохану під час пологів та нарешті познайомитись із новонародженим синочком. Чоловік ділиться: щасливий, що має ще одного хлопчика.

Коли я вперше взяв сина на руки, таку радість відчув, що словами того не передати. Я щасливий, що в мене ще один син, – розповідає Олег. – Хочу, щоб він виріс сильним, сміливим, щоб захищав Україну, щоб все було добре в Україні. Тому він і народився в нас.

До зустрічі з немовлям готувалась уся родина

Немовля назвали Серафимом. У подружжя вже є двоє старших синів. Тимофій та Сашко – двійнята, незабаром їм виповниться 11 років. Хлопці приїхали із рідних Бережан, аби зустріти батьків і братика з пологового будинку. Кажуть, до приїзду мами з малям готувалась уся родина.

Ми переживали дуже за маму. Тато з мамою був. Вони потім скидали нам відео і фото. Ми коли подзвонили до них, чули як дитина плакала, і тоді зразу зрозуміли, що народився братик. Ми з двоюрідним братом купили гель, надували кульки та зробили з них букет. Наша Оля купила торт. Для братика купили автокрісло. Ми будемо сидіти коло нього, переодягати його, – розповідають старші брати новонародженого.

Дідусь Серафима Олег Костів також захищав Україну від російських окупантів під час повномасштабного вторгнення. На передовій чоловік отримав поранення. У день виписки із пологового зміг бути поруч зі своєю сім’єю.

Мені приємно, як дідусеві, що є такі козаки, перші двійнятка і Давидик. Це вже четвертий мій онук. Я дякую дочці за такий подарунок. Завжди кажу, слава Богу за все, щоб дав Бог мир і спокій в нашій державі, на нашій землі, щоб ці діти не чули гулу літаків і вибухів снарядів, – говорить Олег Костів.

Поділилась емоціями і бабуся Серафима Лідія.

Дуже багато довелося пережити цього року, тому що чоловік пішов на війну, потім зять. Але, слава Богу, попри всі труднощі є все-таки події, які нас звеселяють. Є для чого жити, радіти цьому життю і внукам, – каже жінка.

Загалом від початку повномасштабного вторгнення в обласному перинатальному центрі “Мати і дитина” народилося 48 малюків, батьки яких служать в ЗСУ: 30 хлопчиків і 18 дівчаток, – повідомили у центрі.

Читайте також: На Тернопільщині народилася дитина загиблого бійця

Exit mobile version