У Тернополі рятувальники провели вишкіл Пласту (Фото/Відео)

Фото: Файне місто

Сьогодні, 31 березня, співробітники ДСНС познайомили пластунів з основами пожежної, мінної безпеки та тренували, як діяти в надзвичайних ситуаціях, пише Файне місто.

До заходу долучилися пластуни з Тернополя, Копичинецької, Збаразької, Бережанської, Зборівської, Чортківської, Копичинецької та Шумської міських громад, Великоберезовицької селищної громади, а також учні шкіл с. Скоморохи Великогаївської сільської громади та с. Верещаки Лановецької міської громади.

Навчання відбулося на території Головного управління ДСНС. Рятувальники розповіли дітям, як діяти в разі виявлення вибухонебезпечних предметів, під час пожежі, як відпочивати, щоб не потрапити в біду, а також як уникнути інших неприємних пригод і ризиків. Також пластуни випробували засвоєні знання на практиці.

Діти гасили умовну пожежу з вогнегасниками, вправлялися у наданні домедичної допомоги. Вони тренувалися допомагати людям у стресових ситуаціях, дізналися, як захиститись у разі хімічної та радіоактивної загрози. Також пластуни вчилися в’язати різноманітні рятувальні вузли та користуватися альпіністським спорядженням.

Більше дивіться у записі прямого ефіру.

Читайте також: У Тернополі ажіотаж під аптеками (Фотофакт) 

Exit mobile version