У Тернополі дитсадочок №9 закрили на карантин: у завідувача закладом виявили Covid-19 (Відео)

Відсьогодні дошкільний навчальний заклад №9 м. Тернополя зачинений на карантин. Завідувач закладом захворіла на коронавірус. Відомо, що до цього часу хвора перебувала на лікарняному з ознаками ГРВІ. Контактних осіб встановлено, всі вони пройдуть додаткове ПЛР-тестування. За попередньою інформацією, освітній заклад не працюватиме тиждень.

“У завідувача закладу підтверджено позитивний Covid-19 станом на вчорашній вечір, 21 червня. Управлінням освіти було прийнято рішення про призупинення діяльності даного закладу. Завідувач вже більше тижня, як перебуває на лікарняному. Тобто, спершу ніякої підозри на коронавірус не було. Була симптоматика така, як на ГРВІ і вона, звісно, взяла лікарняний. Контактних осіб мало – у межах трьох людей, з якими вона контактувала. Всі вони пройдуть тестування. Заклад, за попередньою інформацію, закрили на тиждень”, – повідомила журналістам “Файного міста” заступник начальника-начальник відділу дошкільної, середньої та позашкільної освіти Упраління освіти і науки ТМР Ірина Сум.

Нагадаємо, нещодавно у Тернополі був закритий ще один дитячий садочок. Зокрема, з 10 червня і до 22 червня не працював дошкільний заклад №12. Коронавірус виявили в одного із працівників.

“Ми закрили дошкільний заклад №12, тому що на коронавірус захворіла одна із працівниць. Жодного іншого випадку захворювання ні серед працівників, ні серед дітей не виявили. Тому з 22 червня садок знову прийматиме дітей. Для безпечного перебування дітей і працівників у садку продезінфікували приміщення й територію поблизу”, – повідомив міський голова Тернополя Сергій Надал.
Exit mobile version