Мовчати не можна, говорити! У Тернополі відбувся форум запобіганню домашньому насиллю

Що ми можемо зробити, щоб змінити цей світ на краще? Діяти, кожен в міру своїх можливостей, але головне – не зупинятись. Ми, як медіа – можемо говорити, висвітлювати та інформувати! Це наша сила, яка дає нам змогу порушувати важливі питання та сприяти їх вирішенню. Саме тому 23 березня ми відвідали форум «Запобігання домашньому насиллю в Тернопільській громаді». Цей захід організувала громадська організація «Центр розвитку ініціатив «ІнСорс» для обговорення важливого та актуального питання.

Про теми домашнього насильства треба говорити завжди, за будь-яких обставин. На фоні того, що ми маємо повномасштабну війну, ми бачимо багато насильства і вже нівелюємо те, що відбувається вдома в кожного з нас або в наших знайомих. Іноді, навіть, не готові визнавати, що це відбувається. Так не має бути. Ми повинні про це говорити, з цим працювати й запобігати домашньому насильству, – каже голова ГО «Центр розвитку ініціатив ІнСорс» Іванна Мрига.

На жаль, війна зробила жорстокість та біль щоденною рутиною для українців та поставила більш важливі питання на перший план. Але проходити осторонь сімей де відбувається насильство, жорстокість, інші види завдання болю – не можна.
На запрошення Іванни Мриги, Марія Пачковська провела тренінг «Мовчати не можна, говорити!», на якому розповіла та навчила соціальних працівників, громадських активістів та правоохоронців правилам взаємодії з медіа для запобігання домашнього насильства.

Завдання кожного з нас бути активним, причетним до змін у суспільстві. Команда нашої громадської організації підтримує такі ініціативи та заходи, а також активно бере участь, щоб допомогти учасникам краще взаємодіяти з медіа та ЗМІ, – каже Марія Пачковська, голова ГО «Медіаспільнота «Файне місто».

Про те, що відбувалось на форумі та яку важливу інформацію отримали учасники дивіться у сюжеті, який підготували.

Читайте також: Сергій Надал: «Турбуватися про родини тих, хто повернувся у рідне місто на щиті – це про Тернопільську громаду

Exit mobile version