“У вівтар закинули займисту суміш”: на Тернопільщині горів храм УПЦ (Фото)

Фото: сайт УПЦ

В ніч на 28 березня в селі Кордишів Шумської громади на Тернопільщині невідомі підпалили новозбудоване молитовне приміщення громади УПЦ. Так запевняє настоятель громади, власник ділянки Георгій Цезарук. За його словами, у вівтар закинули займисту суміш, пише Файне місто з посиланням на настоятеля.

Згоріло все, що було у вівтарі, не вціліло нічого, чаші, Євангеліє, престол, антимінс, також вогонь перекинувся на середню частину храму, – розповів настоятель Георгій Цезарук.

Зі слів отця Георгія, новий храм будувався та готувався до освячення у 2023 році.

Громада готувалася до освячення на свято Різдва Іоанна Предтечі. Після втрати попереднього храму і всього майна громади у 2019 році, коли нерухомість перейшла у розпорядження ПЦУ, богослужіння відновилися саме на це свято у 2022 році, – згадує священнослужитель.

Ми почали будуватися у 2020 році, залили фундамент, через два роки вже відновили богослужіння. До 2019 році я жив тут на парафії, тепер у Шумську. Спочатку носив антимінс із собою, коли збудувалися, вже залишав у храмі, бо все було спокійно, – свідчить протоієрей.

За а попередньою оцінкою, полум’я знищило майно на суму до 800 000 гривень. За даним злочином відкрите кримінальне провадження. Триває слідство.

Читайте також: Майже 60 000 гривень вкрали у жителів Тернопільщини

Exit mobile version