У Тернополі можливі аварійні відключення електроенергії

Фото з мережі інтернет

Сьогодні, 28 березня, через штормовий вітер, сніг з дощем та пошкодження у мережах операторів систем розподілу є значні знеструмлення споживачів у 8-ми областях. Це стосується Волинської, Львівської, Закарпатської, Рівненської, Хмельницької, Тернопільської, Чернівецької та Одеської областей. Про це пише “Файне місто” з посиланням на НЕК “Укренерго”.

Як йдеться в повідомленні, ремонтні бригади вже працюють над усуненням пошкодження та відновленням електропостачання. 

“Складна ситуація з електропостачанням залишається у регіонах вздовж лінії фронту, де ворог постійними артобстрілами пошкоджує мережі. Зокрема, вчора внаслідок російських обстрілів пошкоджені мережі операторів системи розподілу у Харківській, Запорізькій та Херсонській областях,” – пише Укренерго.

Станом на сьогодні ремонтні бригади завершили аварійно-відновлювані роботи та включили 5 одиниць критично важливого обладнання на різних об’єктах.

Це дозволило усунути деякі мережеві обмеження та підвищити надійність живлення окремих регіонів.

Укренерго зауважує, що такі роботи в мирний час дорівнювали реконструкції декількох підстанцій та тривали б декілька місяців.

“При цьому зазначимо, що при відновленні використано також обладнання, яке надали нам наші литовські колеги, за що щиро вдячні,” – йдеться в дописі.

Читайте також: Тернопільщину засипало снігом: яка ситуація на дорогах (Відео)

Фото ілюстративне
Джерело// Укренерго
Exit mobile version