Коли завершиться опалювальний сезон у Тернополі: деталі

Фото:

Фото ілюстративне з мережі Інтернет

З перших весняних днів у Тернополі настало мінливе потепління: у п’ятницю, 10 березня, температура повітря піднялась до 14 градусів тепла. Коли тернополянам очікувати завершення опалювального сезону 2022-2023, в ефірі програми “Наше місто Тернопіль” розповів заступник міського голови Владислав Стемковський, – пише “Файне місто“.

З прогнозів, які ми бачимо на найближчий тиждень, потепління буде навіть до +15 в окремі дні. Одночасно, буде декілька днів, коли температура буде опускатись до 0, особливо в нічний період. Припиняти подачу теплоносія зараз не можна, але тільки будуть стабільні температури, ми відразу будемо виключати систему централізованого теплопостачання, але залишати гарячу воду. Все залежить від того, наскільки “Нафтогаз” буде визначати ліміти газу для нашого міста, – пояснив Владислав Стемковський.

Нагадаємо, зазвичай опалювальний сезон завершується тоді, коли показники середньодобової температури повітря протягом 3 днів вищі, ніж +8 градусів. Традиційно, це відбувається 15 квітня.

Однак, як зазначив заступник міського голови, у Тернополі вже траплялись випадки, коли опалювальний сезон завершували в травні через холодну весну. Були також і роки, коли подачу тепла припиняли наприкінці березня, якщо дозволяли температурні показники.

Будемо дивитись на реальну ситуацію. Прогнозуємо, що, можливо, це буде в кінці березня, будемо орієнтуватись на температурний режим. Перепалювати і тратити газ дарма, зрозуміло, що ми не будемо, – розповів у ефірі Владислав Стемковський. – Так чи інакше, опалювальний сезон 2022-2023 закінчиться, але для тепловиків залишиться великий фронт робіт для підготовки до наступного опалювального сезону.

Нагадаємо, через потепління у вихідні 11-12 березня у Тернополі змінили графік подачі гарячої води. Більше: Графік подачі гарячої води змінили у Тернополі

Exit mobile version