Сестра підробила документи і продала братову квартиру в Тернополі

Фото ілюстративне// Джерело: мережа Інтернет

У Тернопільській області хитра жінка підробила документи і продала квартиру рідного брата, яку вони отримали у спадок. Про це пише Файне місто з посиланням на пресслужбу Тернопільського апеляційного суду.

За даними справи, 4 лютого 2019 року помер батько Михайло, власник квартири у Тернополі. Після його смерті її мали успадкувати рідні брат Микола та сестра Марія.

В ході судового розгляду також було встановлено, що Марія ще за життя батька отримала підроблене на своє ім’я свідоцтво про право власності на його квартиру. Після смерті продала її на підставі тих підроблених документів.

Відтак сестра обманула приватного нотаріуса та покупця на підставі підробленого свідоцтва про право власності і продала квартиру померлого брата покупцю.

Сестру звільнили від покарання

Вироком Тернопільського міськрайонного суду від 20 вересня 2022 року 60-річну жительку одного із сіл Зборівського району Марію визнали винуватою за ч. 4 ст. 358 КК України (використання завідомо підробленого документа). Їй призначили покарання у виді 3-ох місяців арешту. Враховуючи те, що з дня продажу минуло понад 3 роки, суд першої інстанції на підставі п. 2 ч. 1 ст. 49 КК України звільнив обвинувачену від призначеного покарання у зв’язку із закінченням строків давності.

Брат не погодився із судовим рішенням, захисник обвинуваченої подав апеляційну скаргу, в якій просив вирок скасувати та закрити кримінальне провадження, оскільки вважав, що достатніх доказів доведення винуватості Марії у суді не встановлено, а можливості їх отримати вичерпано (п. 3 ч. 1 ст. 284 КПК України).

У судовому засіданні Тернопільського апеляційного суду колегія суддів апеляційну скаргу захисника обвинуваченої Марії залишила без задоволення, а вирок Тернопільського міськрайонного суду від 20 вересня 2022 року – без змін.

Читайте також: Від 50 до 199 гривень за кілограм: ціни на цибулю в Тернополі (Фото/Відео)

Exit mobile version